KD SD och Anders Danielsson, migrationsverket

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson:

– Är Sverige en del i EU? Ja. Har vi skrivit under Genèvekonventionen? Ja. Är det krig i Syrien? Ja. Är Sverige ett bra land att komma till? Ja. Frågan är vad man vill att vi ska ändra på. Att gå ur EU eller ändra på flyktingkonventionen är inte så lätt. Men visst, vi kan göra det miserabelt att komma hit. Då kommer så klart ingen.

och

– Om vi håller oss till fakta: Förra året gav Sverige skydd till cirka 30 000 människor. Samtidigt finns det 6,5 miljoner internflyktingar i Syrien. Libanon har tagit emot 1,5 miljoner människor. Turkiet har tagit emot lika många människor på en månad som EU gjort sedan kriget började. Och så sitter vi i Sverige och pratar om ”massinvandring”. Ett väldigt rikt land med lång tradition av att hjälpa människor. Jag har väldigt svårt att förstå detta.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-har-en-lang-tradition-av-att-hjalpa-andra/

Miljoner svenskar som utvandrade till Amerika minns Frihetsgudinnans välkomnade fackla vid ankomst i New Yorks hamninlopp.
Ingraverad på en bronsplatta på sockeln till Frihetsgudinnan står en strof av Emma Lazaros, fritt översatt av undertecknad:

”Ge mig dina trötta, dina fattiga,
dina hopträngda massor som längtar att andas fritt,
de usla soporna från dina myllrande stränder.
Skicka dessa, hemlösa, stormpinade till mig;
jag lyfter min lampa bredvid den gyllene dörren.”

Det är med denna Emma Lazarus generösa anda flyktingar skall välkomnas, tycker jag. Och bjudas in i våra organisationer, föreningar, och idrottsklubbar. En måttstock på lyckat integrationsarbetet är just deras närvaro och medverkan samhällets angelägenheter.

De nya svenskarna måste välkomnas och engageras på våra arbetsplaster och institutioner samt i organisationer, föreningar, idrottsklubbar med mera på alla nivåer.

I grunden är detta som en måttstock på lyckat integrationsarbete.

Vi kristdemokrater vill bejaka mångfalden.

Det gör vi utifrån vår människosyn och solidaritet med andra människor.

Men också därför att vi tror att mångfaldens samhälle skapar dynamik och ekonomisk utveckling.

Vi måste inse de som är invandrare är morgondagens svenskar. Det är viktigt att integrationsfrågan är en aktiv del av kommunens näringspolitik. Halmstads kommun kan genom sin egen personalpolitik föregå med gott exempel och åtgärda nuvarande underrepresentation av invandrare i den kommunala verksamheten.

Vi kristdemokrater vill bejaka mångfalden. Det gör vi utifrån vår människosyn och solidaritet med andra människor. Men också därför att vi tror att mångfaldens samhälle skapar dynamik och ekonomisk utveckling för många generationer framöver.

Annonser