Göran Hägglund är en visionär ledare

Att 19 kristdemokrater öppet kräver partiledarens avgång är ovanligt, enligt statsvetaren Magnus Hagevi. Men även om partiet byter ledare är risken stor att partiet åker ur riksdagen. SvD

BRÄNNPUNKT | KRISTDEMOKRATERNA

Det är osmakligt att en partiledare och minister som Göran Hägglund kritiseras inför hela svenska folket. Att ta del av maktbegär, schismer och politiska utspel inom partiet är inte intressant för mig som väljare, skriver Christer Cederlöf, som röstat på Kristdemokraterna.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-valjare-vill-inte-ha-drev-mot-hagglund_6517818.svd

Lördag 27 juni 2009Rikstinget i Västerås valde Göran Hägglund som partiledare. Maria Larsson valdes samtidigt om till 1:a vice ordförande och Mats Odell till 2:e vice ordförande. Ett lag med en gemensam ansvar och uppgift.

Göran Hägglund:

– ”Tack för förtroendet. Det känns fantastiskt att ytterligare ett år få förtroendet att leda det här viktiga arbetet som vi gör tillsammans. Det är viktigt naturligtvis att känna det här stödet den här dagen, men det kommer 365 dagar fram till vi träffas nästa gång, till Riksting, och då ska vi ha lagt grunden för den bästa valrörelse som det här partiet har gjort, och jag kommer att behöva ert stöd varje dag och i varje moment för att vi ska klara den här tuffa kampen, sade Göran Hägglund efter valet av honom i dag.”

De 365 dagar har inte gått än. Den kristdemokratiska ideologin är robust och mycket långsiktig. Vad Göran behöver är engagemang och stöd från oss alla kristdemokrater.

Det är trist och sorgligt att en partiledare skall få en sådan intern opposition, trots att ingenting av vikt har hänt som kan motivera det under det korta period som har gått sedan rikstinget  den 27 juni i år.

Bättre kan vi.

Enade vi stå; söndrade vi falla.

En reaktion på ”Göran Hägglund är en visionär ledare

  1. KD bör införlivas med FP och Centern med MP. Under förra valet röstade vi många av taktiska skäl på C och KD. Deras frågor är för enkla och för få för att det ska behövas ett parti för detta. Alternativ: Mårten Palmes förslag om ändrat valsystem bör övervägas skyndsamt
    Martin Voelker

Kommentarer inaktiverade.