Feriejobb och LO:s krav på kollektivavtal

LO vill gärna bestämma.

Även ett litet sommarkiosk som är i gång under sommaren och startats av en ung entreprenör skall först söka upp LO och skriva ett kollektivavtal – inte undra på att det är brist på sommarjobb.

Kan det vara så att det är LO:s iver att värva nya medlemmar skapar brist på feriejobb?

Ungas villkor upprör LO
Sommarjobbande ungdomar riskerar bland annat för låg lön och missade helgersättningar, säger Sandra Viktor, ungdomssekreterare på LO.

8 juni 2011 kl 08:24

På Stockholms stads sajt för sommarjobb kan arbetsgivare annonsera efter ungdomar som vill jobba i sommar. Men hela sju av de nio företagen på sajten saknar kollektivtal. ”Jag tycker att det är skrämmande”, säger Sandra Viktor på LO.

Som SvD Näringsliv kunde rapportera i går är det tufft för ungdomar under 18 år att hitta sommarjobb. Det beror bland annat på att det statliga bidraget till kommunerna för att skaffa fram fler sommarjobb har slopats. I Stockholm var det i år nästan 9000 ungdomar som sökte de cirka 4000 kommunala sommarjobben.

Stockholms stad har också försökt få privata arbetsgivare att anställa unga. På sajten sommarjobbstockholm.se kan företag publicera jobbannonser. Vad som inte framgår är att merparten av företagen saknar kollektivavtal. Den genomgång som SvD Näringsliv gjort visar att sju av de totalt nio företagen på sajten saknar kollektivavtal.

–Jag tycker att det är skrämmande eftersom många unga som kommer ut på arbetsplatserna då inte har något skydd, säger Sandra Viktor, ungdomssekreterare på LO, och fortsätter:

–Man hade ju kunnat önska från vår sida att de här företagen hade haft kollektivavtal. Det är ändå barn, omyndiga personer, som de tipsar om jobb. Jag tycker faktiskt inte att det är seriöst.

De företag som tecknar kollektivaval omfattas av ett paket av föresäkringar som rör bland annat pension och arbetsskador. Men för företag utan kollektiv- avtal finns ingen garanti för att det finns skydd vid till exempel en olycka på arbetsplasten. Sandra Viktors uppmaning till ungdomar som tar jobb på ett företag utan kollektivavtal är därför att fråga om det finns försäkring.

Den ansvariga politikern i Stockholm är arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M):

–Det är inget lagkrav på att man ska ha kollektivavtal. Det viktiga är att man har rimliga villkor för de anställda och där ger vi råd på hemsidan kring vilka krav man ska ställa på arbetsgivaren.

Se: http://www.svd.se/naringsliv/ungas-villkor-uppror-lo_6225869.svd

Annonser