”Deutschland schafft sich ab” -Sarrazin

Hitlers arvtagare gör rasbiologi till bestseller

Hitlers arvtagare är socialdemokrat, före detta finansminister och ledamot av den tyska riksbanken.

En vithårig man med barsk uppsyn och runda glasögon som med rasbiologiska argument slår fast att muslimska invandrare gör Tyskland dummare.

Se Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article7721829.ab

Thilo Sarrazin är en tysk nationalekonom och tidigare SPD politiker. Från 2002 till april 2009 var han finansman i senaten i Berlin och sedan maj 2009 ledamot i styrelsen för Deutsche Bundesbank.

Bundesbank: s direktion den 2 September 2010 beslutade att sparka Sarrazin.

”Tyska regeringen ledare fördömde en centralbank verkställande på tisdag för att göra antisemitiska uttalanden före offentliggörandet av sin bok på måndagen som tar en kritisk titt på Turk och arabiska invandrare.

Utrikesminister Guido Westerwelle och försvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg sade Thilo Sarrazin var utanför linjen för kommentarer om judar, anmärkningar som sedan har kritiserats av judiska ledare i det land som ansvarar för Förintelsen.

”Alla judar har en särskild gen, basker dela en viss gen som skiljer dem också,” Sarrazin berättade Welt am Sonntag tidningen skapar före frigivningen av hans bok ”Tyskland från sig själv” (Tyskland gör slut på sig själv).

Sarrazin, en Bundesbank styrelseledamot, förnekade han rörde sig rasism. Han har mött hård kritik för att göra nedsättande kommentarer om muslimska invandrare. Sarrazin har skapat rabalder för upprepade gånger kritiserat araber och turkar i Tyskland.

”Det finns inget utrymme i den politiska debatten för kommentarer som piska upp rasism eller antisemitism,” Westerwelle sagt.

”Det finns gränser för varje provokation och Bundesbank styrelseledamot Sarrazin har tydligt gått utanför marginalerna med detta fel och olämplig kommentar,” Guttenberg till.

Stephan Kramer och Michel Friedman, ledare i Tysklands judiska samfundet, så kritiserade Sarrazin, 65, medlem av center-vänster socialdemokraterna (SPD) och tidigare finansminister i stadsstaten Berlin.

”Någon som försöker definiera judar genom en genetisk uppsättning som konsumeras av ett rasistiskt mani,” Kramer sa.

”Nog redan!” Friedman skrev i tidningen Bild am Sonntag. ”Inga fler Toleransen för denna intolerans. Det är okej att tankeväckande men nog av detta bete och ärekränkning. Vi behöver inte någon hat predikanter, särskilt i Bundesbank.”

Nästan tre miljoner människor av turkiskt ursprung och uppskattningsvis 280 000 av arabisk brytning bor i Tyskland.

Ledare inom Sarrazin s SPD har efterlyst honom att lämna partiet och avgå från Bundesbank.

Sarrazin kommentarer har så generad Bundesbank ordförande Axel Weber, som vissa tyska ledare har ställt sig bakom att lyckas Jean-Claude Trichet till ordförande för Europeiska centralbanken nästa år.

Bundesbank har försökt att distansera sig från sina kommentarer och säger de är hans personliga åsikter och inte knuten till sin roll i banken Centralbanken kräver bevis på ”allvarlig försummelse” att få till stånd Sarrazin avskedande.

Centralbanken förra året Sarrazin fråntagen del av sina uppgifter. Om centralbanken styrelse röstat bort Sarrazin skulle flytta måste sedan godkännas av presidenten.

I boken hävdar att muslimer Sarrazin gruva tyska samhället, gifta sig med ”importerade brudar” och har en dålig inställning. Han sa att unga muslimska män var aggressiva på grund av sexuell frustration.

”Tråkigt nog är det en enorm potential för aggression i denna grupp uppenbart. De arabiska killarna inte kan få på sina arabiska flickor, sade han.

”Till slut använder de den tyska flickor från underklass som är lättare att få, och sedan hålla dem i förakt för de är så lättillgängliga.” – Haaretz

Se: http://www.haaretz.com/jewish-world/german-central-banker-criticized-for-anti-semitic-remarks-1.310854

Angela Merkels kommentar:
”Dessa synpunkter skadar och inte hjälper integrationen i detta land, som är en nationell plikt”


Annonser