Backsippa på Möllegård, Halmstad

På Möllegård i Halmstad blommar backsipporna för fullt. Det är en underbar syn. Myrorna gillar de också –  skriver Hallandsposten den 21 maj.

Se bild på http://hallandsposten.se/nyheter/1.829756-backsippa-pa-mollegard

Och nu när solen tittar fram är det rusning till Möllegård. Och det är en sagolikt värld man kommer till.

Det som kan förbättras där är tillgängligheten.

Fler parkeringsplatser för handikappade och också för allmänheten.  som det ser ut nu är läget kaotiskt vid parkeringen.

Halmstads kommun bör så fort som möjligt bygga en större parkering och en vändzon vid Möllegård, tycker vi kristdemokrater i Halmstad.

Riccardo Glass, som har sin försäljning där skriver på sin webbsida:

”På grund av sitt geografiska läge vid naturreservatet samt närheten till Tylösand och till den välkända Prins Bertils Stig, lockar Möllegård varje år tusentals besökare. Intresset för området kan vara skiftande. Det handlar om skolklasser som gör orienteringar, om naturälskare som vill se backsipporna och det rika djurlivet utmed Nyrebäcken, om barn som älskar våra Gotlandsfår eller om unga par som vill göra en romantisk promenad, och nu de senaste åren har även glassälskaren hittad sitt lilla smultronställe. Kort sagt, i Möllegård finns det alltid någonting att upptäcka.

Möllegårds egen historia går långt tillbaka i tiden. Gården var nämligen en kronohemman under den danska tiden och förblev så när Halland år 1645 blev svenskt. Möllegårds ägare och brukare har genom åren varit många. År 1855 blev familjen Bengtsson ägare till den anrika gården och kom, under tre generationer, att äga och bruka denna i över etthundra år. Bengt o Anna Christianssons döttrar, de så kallade ”Möllegårdstöserna” Klara, Alma och Elin (på bild), var alla födda här och blev den tredje generationen som ägde Möllegård fram till 1969, då Söndrums kommun, genom förköpsrätt, förvärvade gården. Sedan år 2004 är samtliga byggnader med tillhörande tomt en egen fastighet, som äges av Riccardo Boggian och hans belgiska fru, Sylvia Schlepütz.

se http://www.riccardo.se/mollegard

Annonser

En reaktion på ”Backsippa på Möllegård, Halmstad

Kommentarer inaktiverade.