Familjens dag – första maj

För sjätte året arrangerar Kristdemokraterna ett eget firande under första maj i Uppsala. Arrangemanget är en manifestation för familjen. KD:s partiledare Göran Hägglund kommer att hålla tal. Samma dag arrangerar Socialdemokraterna sitt traditionella första majtåg med partiets ekonomiskpolitiske talesperson Thomas Östros som dragplåster.

– Inte oväntat tror jag att Hägglund drar mer folk, säger Mikael Oscarsson (KD). Det bygger jag på den respons vi fått för vår familjepolitik.

Vilka brukar dra flest människor första maj, KD eller Socialdemokraterna?
– 2006 var Mona Sahlin här samtidigt. Då samlade vi 1100 personer och Socialdemokraterna 600. Något år senare var de större än vi men de senaste åren är det vi som varit störst. I år har Socialdemokraterna senarelagt sitt demonstrationståg för att folk från hela länet ska kunna komma. Det blir en intressant kraftmätning, blir det familjedemonstrationen eller det röda tåget som vinner?

Första maj är arbetarrörelsens stora dag. Varför har ni valt den dagen?
– Vi tycker att det är familjens dag, en gammal familjehögtid. Det var först vid förra sekelskiftet som den internationella arbetarrörelsen gjorde den till sin dag.

Vad har ni fått för reaktioner från arbetarrörelsen?
– Antingen har de varit helt tysta eller också har det kommit något surt. De är vana vid att ha monopol på media första maj.”
Så skriver politikerbloggen idag.

Kommentarer överflödiga.

Annonser